Cătălin Vlad Gican, experiență și inovație, în slujba pacientului

by rondamedical

Iarna, este sezonul fracturilori. In cazul unui traumatism al sistemului locomotor urmate de dureri la nivelul membrului respectiv, este de recomandat imobilizarea segmentului afectat și prezentarea în cel mai scurt timp la medic.

Indiferent dacă fractura osoasă este la nivelul mâinilor sau picioarelor, există tehnici chirurgicale de ultimă generație care îți pot reda mobilitatea chiar și după câteva zile. Iar aici experiența medicului chirurg își spune cuvântul.

Am vorbit cu doctorul Cătălin Vlad Gican, medic specialist în Ortopedie și Traumatologie despre implantul pe care îl folosește deseori în fracturi – implantul HCS (Headless Compression Screws) produs de DePuy Synthes și distribuit în România de Ronda Medical.

Medicul doctor Cătălin Vlad Gican are peste 10 ani de experiență în Ortopedie și Traumatologie și colaborează cu Spitalul Clinic de Urgență București, cu Spitalul Sanador, Spitalul Ortopedie Medlife și Clinica de Recuperare Centrokinetic. A urmat cursuri de specializare în mai toate statele europene și astfel este la curent cu tot ce înseamnă proceduse inovative în Ortopedie și Traumatologie. A absolvit cursuri AO si este supraspecializat și in Traumatologie Sportivă.

De ce ați ales să folosiți produsul HCS?

Am ales să folosesc acest tip de implant, din mai multe motive, și anume: materialul din care este fabricat (titan), instrumentarul foarte precis cu care se utilizează și rata foarte mică, aproape inexistantă de deteriorare a implantului.

Cât este de ușor de folosit acest implant?

Este extrem de ușor de folosit, doar trebuie urmați pașii tehnicii chirurgicale.
În timp, ajungi să utilizezi tehnica implantului aproape natural.

Cum se adaptează pacienții după o intervenție cu implantul HCS?

Personal nu am avut nici un fel de complicație cu acest implant.

Implantul HCS este produs de DePuy Synthes și distribuit în România de Ronda Medical. Ronda Medical oferă de mai bine de 15 ani cele mai noi modele de tehnică chirurgicala și implanturi, de asemenea, oferă clienților posibilitatea de a beneficia de șabloane, pentru a alege cel mai potrivit sistem pentru pacient.

Implantul HCS este folosit pentru fracturile intraarticulare și extraarticulare, dar și pentru unirea fragmentelor de oase mici, dar și în artrodeze ale articulațiilor mici, tratamentul halucelui valg. Un plus al acestui sistem este acela că este cumpus din șuruburi de compresie cu cap ingropat in tesutul osos, cu diametrul de 4,5 mm și 6,5 mm. cat și de 2,4 mmm și 3 mm.Prin folosirea acestor implante, chirurgul poate ajusta gradul de compresie al focarului de fractura.

You may also like

Leave a Comment