Importanța implantelor medicale pentru osteosinteza vertebrală complexă.

by rondamedical

Cancerul pulmonar cu invazie în coloana vertebrală este o provocare atât pentru medic, cât și pentru pacient. Medicul trebuie să aleagă cea mai bună soluție pentru sănătatea pacientului său, în timp ce acesta ar trebui să fie deschis intervențiilor.

Studiu de caz:

Un bărbat cu neoplasm pulmonar cu invazie în coloana vertebrală a avut nevoie de o rezecție extinsă. Situația sa nu putea fi rezolvată decât de o echipă multidisciplinară, pentru că era vorba despre cooperarea dintre chirurgia toracică și neurochirurgie, deoarece era nevoie de o reconstrucție spinal multivertebrală. Deschiși în fața noilor dispozitive medicale, doctorii Robert Clement și Alexandru Cristescu au realizat intervenția cu ajutorul sistemul TeCorp VBR.

Ambii medici au experiența în neurochirugiei din Franța, pentru că au activat în Spitalul Foch, din Paris. Dr. Robert Clement este medic specialist în neurochirurgie și are experiență în neurochirurgia minim invazivă cerebrală și spinală. Are experiență și la noi în țară, la Spitalul Colentina din Capitală și la Muntenia Hospital din Pitești.

Cristescu Alexandru activează la Spitalul Regina Maria și are expriență în chirurgie spinală și proteze vertebrale obținută tot la Hopital Foch, Paris. De asemenea, are experiență în neurochirugie craniană, neuroendoscopie, neurochirugie spinală.

Ce este sistemul de corpectomie TeCorp ?

În intervenția chirurgicală, echipa medicală, a folosit dispozitivul TeCorp VBR. Sistemul se caracterizează printr-un element esențial de argumentare vertebrală, este versatil și ușor de adaptat pentru pacient. Tocmai, de aceea, a reprezentat o soluție excelentă pentru o osteosinteză vertebrală complexă.

Sistemul este din titan și est conceput pentru a înlocui coloana vertebrală la nivel cervical, toracic sau lombar. Iar specificația de VBR (Vertebral Body Replacement) permite refacerea înălțimii intervertebrale, în afecțiuni precum lordoza sau cifoza.

Caracteristici ale dispozitivului TeCorp

Sistemul TeCorp este alcătuit din plăci cu capete modulare, care permit 9 combinații unghiulare.Totodată sistemul se caracterizează prin posibilitatea de a regla precis înălțimea implantului. De asemenea, vorbim și despre un mecanism de blocare sigur.

Importanța acestui sistem este recunoscută, pentru că este folosit în intervențiile chirurgicale, deci în tratarea fracturilor de coloană vertebrală. Doar în America de Nord, anual, se produc 150.000 de fracturi ale coloanei vertebrale. Și se estimează că există de la 10.000 la 12.000 de leziuni ale măduvei spinării, iar 39% dintre aceste leziuni sunt cauzate de accidente de mașină. De obicei, sistemul TeCorp este folosit atunci când este nevoie de un sprijin structural suplimentar al coloanei vertebrale.

Ce înseamnă neoplasmul pulmonar

Pacientul care a avut nevoie de intervenția echipei multidisciplinare suferea de cancer pulmonar cu invazia în coloana vertebrală. Cifrele sunt tot mai îngrijorătoare privind cancerul, aproximativ 39,6% dintre persoane sunt diagnosticate cu un acest timp de boală pe parcursul vieții. După plămâni și ficat, cancerul de coloană vertebrală face tot mai multe victime. Aproximativ 30% dintre persoanele cu cancer vor avea metastaze la nivelul coloanei, unele studii arată că aproximativ 70% dintre persoanele cu cancer prezintă metastaze vertebrale dupa autopsie. Doar la noi, în țară, cel mult 27.000 de persoane au metastaze vertebrale. Metastazele vertebrale distrug vertebrele și pot fi apărea la nivelul unei singure vertebre sau pot să afecteze mai multe vertebre.

You may also like

Leave a Comment