O soluție inovativă a pacienților cu amputare la nivelul membrelor inferioare: implantul unic – Keep Walking.

by rondamedical

Dacă ai suferit o amputare la nivelul tibiei sau dacă mai ai încă 16 cm. din femur și vrei să-ți îmbunătățești mersul, să ai o poziție mai bună a corpului și te orientezi mai bine în spațiu, dar și să beneficiezi de creșterea confortului când utilizezi o proteză externă, atunci implantul femural Keep Walking este soluția.
Indiferent dacă ai piciorul amputat din cauza unei boli de natură vasculară, traumatic sau tumorală poți utiliza implantul Keep Walking. Nu contează nici dacă abia acum ți se amputează piciorul sau dacă deja îl ai amputat. Află din informațiile de mai jos cum te poate ajuta acest implant.

Din ce e compus implantul

Implantul este cumpus din tijă, distanțier sau cupa și sistemul de prindere. Tija este din titan canelat cu suprafață rugoasă pentru a asigura osteointegrarea și fixarea corectă a implantului, dar și transmiterea
sarcinii prin femur. Diametrele ei variază între 12-17 mm, iar lungimea este de 120 mm până la 180 mm.
Distanțierul sau cupa este din polietilenă. Trebuie să știi că această parte a implantului rămâne în contact cu baza femurului. Este acoperită de țesuturi moi.Distanțierul sprijină femurul și permite o sarcină distală eficientă. Distanțierul este un element ce te ajută să ai un control superior asupra protezei externe și vine în 3 dimensiuni, de 54.58 si 62 mm.

Sistemul de fixare este folosit pentru ansamblarea implantului.

Care sunt beneficiile implantului
În primul rând trebuie să știi că implantul Keep Walking are rezistanță mare. O dată cu utilizarea acestui implant, vei putea să te deplasezi cu mai puțină asistență. Asta pentru că se va îmbunătății considerabil biomecanica.
Vei simții mai puțin discomfort la contact, adică în momentul în care utilizezi proteza externă. Deoarece suportul pentru ischium este redus. Crește controlul asupra protezei. Se va produce o îmbunătățire la nivelul femural. Implantul va asigura suportul distal în soclu, astfel femurul va suporta din nou greutate.

Cât de repede îmi revin după implant
Conform unui studiu realizat pe o grupă de pacienți care au fost operați pentru a li se introduce implantul s-a observat că după 15 zile de la operație, rănile se vindecă. Dar este nevoie de mult antrenament și voință până când vei putea să te deplasezi singur sau măcar cu puțin ajutor. Iată ce au făcut pacienții din acel studiu. Au urmat un program de încărcare distală, un program progresiv cu atingerea unei greutăți de 35 de kilograme fără a simți vreo durere, în termen de 12 săptămâni. Așa au ajuns să înregistreze performanțe la antrenamentul de mers, de echilibru, făceau antrenament de 3 ori pe săptămâmă.
Cum va fi recuperarea
În perioada de recuperare vei continua exercițiile de încărcare distală. Dar ce trebui să conțină exercițiile de recuperare? Exerciții obișnuite pentru pacienții amputați la care se adaugă exercițiile de încărcare distală, dacă nu există vreo obiecție medicală.
La ce te vor ajuta aceste exerciții? Femurul va primi stimulare din greutate, așa se produce procesul de osteointegrare a implantului, cu excepția implanturilor cimentate. Țesutul moale al capătului distal se va adapta pentru a primi sarcina.La ce te vor ajuta aceste exerciții:
Femurul va primi stimulare din greutate, așa se produce procesul de osteointegrare a implantului, cu excepția implanturilor cimentate. Țesutul moale al capătului distal se va adapta pentru a primi sarcina.

Ce execiții de recuperare trebuie să fac
Toate exercițiile și repetițiile se vor face dacă nu produc durere. Iată câteva dintre acestea, cu titlu orientativ, exerciții prechirugicale. Așa menții tonusul muscular al membrelor sănătoase. Evită pozițiile vicioase și fă multe exerciții de respirație.
În faza postchirurgicală este important să începeți exercițiile la 24 de ore după intervenție. Aceste vor fi exerciții pentru controlarea posturii și pentru evitarea retragerii șoldului. Este nevoie și de fizioterapie, pentru consolidarea musculaturii și tonifierea muchilor.
Reține, sunt importante exercițiile de respirație și cele active, dar și exercițiile de echilibrare. Din ziua 7 până la a 10-a după operație. Exerciții pentru îmbunătățirea transferurilor de sarcină, de contra rezistență, reeducarea echilibrului și a statului pe picioare. Așadar este nevoie să mergi între barele paralele.

Cum ajungi să-ti reiei deplasarea
Iată o altă serie de exerciții pe care trebuie să le faceți pentru întârirea musculaturii femurului. Este necesar în acest timp să înveți să te descurci singur: să pui și să îndepărtezi proteza. Însă este nevoie de mult exercițiu pentru îmbunătățirea echilibrului, până vei ajunge să te deplasezi. Începe prin a merge între bare cu baston. Un alt exercițiu foarte bun pentru echilibru este să ridici de jos lucruri, să te ridici, să urci și să cobori scări, să ocolești obstacole.

You may also like

Leave a Comment