Osteosinteza cu placa reduce considerabil recuperarea după o fractură de radius distal

by rondamedical

În urmă unui accident în care ți-ai fracturat partea distală a radiusului, simți că-ți este teamă de ce va urma? Poate te gândești că vei sta imobilizat, că abia te vei mișca după luni de kinetoterapie și că nu vei mai putea să practici sportul preferat. Ultimele noutăți din domeniul implanturilor anatomice arată că acestea reduc considerabil perioada de recuperare și ajută la redobândirea mobilității. Am vorbit cu doctorul Ciprian Pașcu, medic specialist Ortopedie și Traumatologie, având competențe în chirurgie artroscopică, despre tratarea fracturilor de radius distal cu ajutorul plăcilor de osteosinteză. Placa distală de radius cu unghi variabil “2.4 VA  LCP-DRP”  folosită în operațiile pentru fractura de radius distal facilitează recuperarea, așa încât ajungi să îți reiei activitatea, chiar și cea sportivă într-un timp scurt. Pe doctorul Ciprian Pașcu îl găsești în echipa Spitalului Sanador din Capitală, acolo activează din 2016. Medicul a făcut numeroase studii de specializare în străinătate în domeniul Ortopediei și Traumatologiei, precum cel de la Cork University Hospital, South Infirmary Victoria University Hospital din Cork Irlanda, respective Limerick University Hospital din Irlanda. 

De ce ați ales să folosiți placa de osteosinteza  cu unghi variabil  2.4 VA -LCP DRP  ?

Dr. Ciprian Pașcu:  Am ales această placă pentru tratamentul fracturilor de radius distal din mai multe motive. Primul ar fi că este un implant anatomic pe care se mulează majoritatea tipurilor de  fracturi ale epifizei distale radiale. Am utilizat acest produs pentru că se pot bloca șuruburile în placă. Este un implant low profile, care dacă se montează corect, nu deranjează structurile cu care intră în contact, mai ales tendoanele musculaturii flexoare. Un alt avantaj al plăcii Radius Distal LCP cu unghi variabil 2.4 este materialul din care este confecționat, un aliaj preponderent Titaniu, ceea ce îl face RMN compatibil. 

Cât este de ușor de folosit acest implant?

Dr. Ciprian Pașcu: După ani de zile de utilizare în operații, am ajuns la concluzia că dacă ești familiarizat cu implanturile și cu instrumentarul Depuy Synthes atunci totul se simplifică. Instrumentarul este facil și plăcut de folosit mai ales dacă se folosește și motorul Colibri cu un dispozitivul universal AO prevăzut cu cheie dinamometrică.

Cum se adaptează pacienții după intervenția cu implantul?

Dr. Ciprian Pașcu: Am observant că pacienții tolerează foarte bine acest implant, cred că datorită designului anatomic. Toți pacienții la care am folosit placă Radius Distal LCP cu unghi variabil 2.4 și-au realuat activitatea foarte repede. După consolidarea fracturii, undeva la 2-3 luni postoperator unii au început chiar și activitatea sportivă, evident dupa recuperarea medicală în centrele specializate. Îmi amintesc un pacient tânăr operat care s-a întors la practicarea rugby-ului și de un alt pacient care practică tenisul de câmp fara nici o problemă. Amândoi au același tip de implant.

You may also like

Leave a Comment